WOZ waarde in Amsterdam

De WOZ waarde in Amsterdam is vaak erg hoog. Het is iedereen bekend de huizen in Amsterdam erg duur zijn. Als gevolg daarvan is de WOZ waarde in Amsterdam ook vaak erg hoog. Dit is negatief voor de huizenbezitters en andere onroerend goed bezitters, want een hoge(re) WOZ waarde betekent ook dat je hoge(re) belastingen moet betalen. Er zijn drie belastingen waarvan de hoogte wordt bepaalt aan de hand van de hoogte van de WOZ waarde. Als eerste stellen de gemeente de hoogte van de OZB (onroerend zaak belasting) vast aan de hand van de hoogte van de WOZ waarde. Ten tweede stellen de waterschappen de hoogte van de waterschapsbelasting vast aan de hand van de hoogte van de WOZ waarde. En ten derde stelt de belastingdienst de hoogte van het woningforfait vast aan de hand van de hoogte van de WOZ waarde. Hoe hoger de WOZ waarde, des te hoger zijn deze belastingen.

Bezwaar aantekenen tegen de hoogte van de WOZ waarde is lonend

Weinig huizen bezitters maken gebruik van de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen de hoogte van de WOZ waarde in Amsterdam. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in de rest van Nederland maakt maar 1 tot 2 procent van de huiseigenaren gebruik van de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen. Maar dit is jammer, want het loont vaak wel degelijk als je de moeite neemt om bezwaar aan te tekenen. Het blijkt dat ongeveer de helft van alle bezwaarschriften wordt gehonoreerd.

Wat kun je doen als je de WOZ waarde in Amsterdam te hoog vindt?

Er zijn meerdere mogelijkheden om bezwaar aan te tekenen als je de WOZ waarde te hoog vindt. Je kunt zelf een bezwaar aantekenen bij de gemeenten. Bij de WOZ aanslag van de belastingdienst zit ook altijd een brief waarin wordt uitgelegd hoe je bezwaar kunt maken tegen de hoogte van de WOZ waarde, soms kan dit zelfs telefonisch. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat recent een soortgelijk pand verkocht is tegen een veel lagere prijs dan de WOZ waarde die jij hebt ontvangen, kun je dit aangeven en is de kans aannemelijk dat de WOZ waarde naar beneden wordt bijgesteld. Maar niet altijd is zijn er voorbeelden van verkochte panden die voor een lagere prijs zijn verkocht. Om dan toch beslagen ten ijs te komen kun je het beste de deskundigheid van een bureau inroepen om je te helpen bij het aantekenen van bezwaar tegen de (te) hoge WOZ waarde in Amsterdam. 

Bezwaarschrift WOZ waarde in Amsterdam laten opstellen door een bureau

Vaak wil je toch liever dat een professional je hiermee helpt. Zij kunnen je helpen met het op een rij zetten van alle argumenten waarom jouw WOZ waarde te hoog is. Er kan voorbeeld in een extreem geval nog asbest in een pand zitten of in een gedateerde keuken of badkamer die toch echt aan vervanging toe is. Een professioneel bureau zoals de Bezwaarmaker weet precies op welke punten moet worden gelet en wat dus argumenten zijn om de WOZ waarde in Amsterdam naar beneden te krijgen bijgesteld. Zij kunnen alles uit handen nemen. Zij kunnen  de argumenten opstellen voor een goed bezwaarschrift en het indienen zodat de kans dat je bezwaarschrift wordt gehonoreerd aannemelijk groot is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *